Alles over muizen
MENU
Direct muizen bestrijden? Zoek bestrijder

Rattenoverlast in Haarlem?

Zoals u bekend zal zijn uit de media is de rattenoverlast in Haarlem zo hevig dat het zelfs van invloed is op de huizenprijzen in deze stad. Dit stond in 2019 in het Noord-Hollands Dagblad. (Gratis rattenvallen!). De gemeente neemt in Haarlem maatregelen tegen ratten met rattenvallen, rattenklemmen en zogenaamde ecoboxen. Dat neemt niet weg dat u zelf ook in actie kunt komen, of een echte ongediertebestrijder kunt inhuren. Want u wilt natuurlijk niet hebben dat uw woningwaarde flink omlaag gaat door ongedierte in de vorm van ratten bij u in Haarlem. De hinder van ratten is het ergst in het Vondelkwartier en in het centrum.

Uiteraard wilt u zo snel mogelijk af van de rattenoverlast en zal op zoek gaan naar een middel of aanpak voor het uitroeien, verdelgen of bestrijden van deze knaagdieren. De rattenoverlast in Haarlem is te wijten aan de combinatie van omliggende natuur en water, de hoeveelheid eetbaar zwerfvuil en de zachte winters. En als ze in het ene deel van de stad worden verjaagd, duiken ze elders wel weer op. Het zal u vast wel bekend zijn dat in Haarlem door de ratten de ziekte van Weil vaker voorkomt dan elders in Nederland. Rattenbestrijding in Haarlem is daarmee een serieuze zaak.

Grote of Sint-bavokerk Haarlem

Wat kunt u zelf doen voor het verjagen, bestrijden of doden van ratten in Haarlem?

Ratten zijn slim en hebben veel overlevingsdrang, dus u moet flink uitpakken om succes te boeken. Hieronder treft u praktische tips om zelf rattenoverlast aan te pakken.

  1. Vermijd altijd het knoeien van eten, maak het de rat niet makkelijk.
  2. Zorg dat elke mogelijke ingang van uw huis gesloten is, dus ook ventilatieroosters, oude boorgaten, een openstaand kelderraam of een boomtak waarmee een openstaand raam of dakgoot kan worden bereikt.
  3. Als u rattenuitwerpselen aantreft, strooi dan zwarte peper, cayennepeper , terpentine of eucalyptusolie.
  4. Doe bij elke ingreep handschoenen aan, want door de geur van mensen krijgen z argwaan en blijven dan (tijdig) uit de buurt.

Effectief ratten doden in Haarlem met bedrijf voor ongediertebestrijding

U wil thuis of op de zaak natuurlijk geen verspreiding van ziektes,  overal urine en uitwerpselen, kapotte kabels en andere vernielde spullen. Wie rattenbestrijding nodig heeft in Haarlem kan uiteindelijk altijd het beste een goed bedrijf in ongedierte bestrijding inzetten.

Zo’n ongediertebestrijder zal in de regel zo vlug mogelijk langskomen, onder het motto: hoe eerder ongedierte bestrijden hoe beter, want de voortplanting gaat altijd door. Behalve het doden, verdelgen en uitroeien van ratten voeren ongediertebestrijders ook preventie uit.

Een ervaren plaagdierbestrijder weet alles over het karakter van de rat, de voor de hand liggende looproutes en de eetbehoeftes. Omdat veel ratten resistent zijn tegen het rattengif dat in winkels te koop ligt, zal een professional met gespecialiseerd rattengif komen. Zijn aanpak zal in elk geval altijd effectief zijn. Zoek daarom bij uw woning of bedrijf in Haarlem een goede bestrijder van ratten voor een permanente oplossing.