Alles over muizen
MENU
Direct muizen bestrijden? Zoek bestrijder

Tips ongedierte bestrijden: ratten in huis in Almere

Rat bij het waterTips ongedierte bestrijden: ratten in huis in Almere

Veel mensen hebben ratten in huis in Almere, Almere-Haven en overig Flevoland. Natuurlijk wilt u zo snel mogelijk af van de rattenoverlast en zal op zoek gaan naar een middel of aanpak voor het uitroeien, verdelgen, doden of bestrijden van deze knaagdieren. Op de website van de gemeente Almere heeft u vast al gelezen over wat u kan doen tegen de bruine rat en de zwarte rat in Almere.

De rattenoverlast tiert welig in Almere doordat er enorm veel nesten zijn bij het vele water in Almere, zoals bij de Lage Vaart en de Hoge Vaart. Daarnaast was het grondverzet bij de A6 van de laatste jaren een grote bron van rattenoverlast. Doordat ze daar uit hun holen werden verjaagd, trokken de ratten onder andere naar de Stedenwijk en de Filmwijk in om daar nesten te bouwen. Uit het nieuws zal u vast bekend zijn dat in onze stad door de rattenplaag de ziekte van Weil veel vaker voorkomt dan elders in Nederland. Ratten bestrijding in Almere is daarmee een serieuze zaak.

Wat kunt u zelf doen voor het verjagen, verdelgen of doden van ratten in Almere?

Ratten zijn slim en hebben veel overlevingsdrang, dus u moet met goede preventieve aanpak komen. Hieronder treft u veelgebruikte tips om zelf rattenoverlast aan te pakken.

  1. Vermijd altijd het morsen en knoeien van eten, maak het de rat niet makkelijk.
  2. Zorg dat elke mogelijke ingang van uw huis gesloten is. Denk hierbij bijvoorbeeld ook aan een ventilatierooster, een openstaand kelderraam of een boomtak waarlangs ze via een raam of de dakgoot alsnog naar binnen kunnen.
  3. Voorzie de plekken waar rattenkeutels liggen met zaken als zwarte peper, cayennepeper , terpentine of eucalyptusolie.
  4. Doe elke actie met handschoenen aan, want door de geur van mensen blijven ze (tijdig) uit de buurt

Effectief ratten doden in Almere met een erkende ongediertebestrijder

U zit natuurlijk niet te wachten op de verspreiding van ziektes in uw woning, overal urine en rattenkeutels, kapotte kabels  en andere vernielde zaken. Wie rattenbestrijding nodig heeft in Almere kan altijd maar het beste een goed bedrijf in ongedierte bestrijding inschakelen.

Een bedrijf in plaagdierbestrijding zal in de regel binnen 24 uur kunnen langskomen. Bij ongedierte geldt immers altijd: hoe eerder hoe beter, want de voortplanting gaat altijd door. Behalve het doden, verdelgen, uitroeien en bestrijden van ratten zijn ongediertebestrijders ook actief in de preventie.

Een ervaren plaagdierbestrijder weet alles over het karakter van de rat, zijn looproutes, hun eetbehoeftes en meer van dit soort zaken. Omdat veel ratten resistent zijn tegen het rattengif dat u zelf in de winkel kunt kopen, zal een professional met gespecialiseerd rattengif of zelfs een milieuvriendelijk middel komen. Zijn aanpak zal in elk geval altijd effectief zijn! Zoek daarom een goede bestrijder van ratten en ongedierte in Almere of in de nabije omgeving van plaatsen als Naarden, Bussum en Weesp.