Alles over muizen
MENU
Direct muizen bestrijden? Zoek bestrijder

Schade door muizen

Hoe klein muizen ook zijn, ze brengen behoorlijke schade aan. Materiële schade, maar ook risico’s voor onze gezondheid. Hieronder leggen wij uit met welke schade je rekening moet houden. Neem overlast van muizen serieus. Probeer er alles aan te doen om geen muizen in je leefomgeving te krijgen.

Materiële schade door muizen

Muizen zijn knaagdieren. Ze knagen elke dag enorm veel om hun tanden in een gezonde conditie te houden. Waar knagen ze aan?

  • Meubels, zoals jouw houten stoelen.
  • Elektriciteitskabels die je bijvoorbeeld in de meterkast vindt.
  • Voorraden, denk aan jouw eigen etenswaren, maar ook die van je huisdieren.

De mogelijke schades hierboven klinken wellicht als behapbaar. Het wordt echter enorm gevaarlijk als muizen aan kabels knagen. Voor je het weet, komt er kortsluiting en brandgevaar.

Brandgevaar door muizen

Je wilt niet denken aan het feit dat wanneer een muis een elektriciteitskabel aanvreet er brandgevaar ontstaat. Veelal kiezen muizen voor kabels die jij niet elke dag bekijkt, zoals die onder de bank, in een hoek of in een kast liggen. Je hebt het niet in de gaten. Het hebben van muizen in je leefomgeving is dus wel degelijk gevaarlijk. Los van de materiële schade en kans op brandgevaar, zijn muizen ook gevaarlijk voor onze gezondheid!

Onze gezondheid loopt gevaar door aanwezigheid van muizen

Doordat muizen overal uitwerpselen en urine achterlaten, lopen wij absoluut kans op ziektes. De uitwerpselen van muizen ziet eruit als dikke hagelslag en de urine van muizen merk je op aan de ammoniakachtige geur in huis. Als je hiermee in aanraking komt, is de kans groot op besmetting met allerlei ziektes die hierin zitten. Ruim het dus nooit met blote handen op. Maar ook indirect kun je met de ontlasting van muizen in aanraking komen. Wees dit voor, voorkom muizen. Toch muizen? Kies dan voor bestrijding!