Alles over muizen
MENU
Direct muizen bestrijden? Zoek bestrijder

Muizen overlast in Zwolle?

Muis in een tuin close up

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Muizen bestrijden in Zwolle is voor veel mensen in deze stad of regio een doorn in het oog. Door hun territoriumdrift blijft het ongedierte maar steeds terugkomen. Muizen bestrijden in Zwolle is vooral aan de orde zodra de herfst of winter aantreden, want in het vele omliggende groen rondom Zwolle trekken muizen dan naar de stad voor de warmte van woningen en het vele voedsel dat in de stad te vinden is.

De enorme hoeveelheid muizen in deze regio die voor steeds meer hinder en ziekteverspreiding zorgt, is ongekend. Verder is muizenbestrijding in Zwolle steeds belangrijker nu we steeds meer met zachte winter te maken hebben.

Hoe bestrijd ik muizen bij mijn woning of bedrijf in Zwolle? Welke middelen helpen nou echt tegen een muizennest? Kan ik zelf muizenoverlast oplossen of is er een advies nodig van een professioneel bedrijf in ongedierte bestrijding nodig? Als u met deze kwesties zit, lees dan deze nuttige tips van een bedrijf in ongedierte bestrijden even door.

Tips bij het kunnen herkennen van de aanwezigheid van muizen in uw huis of bedrijf

Voordat u in actie wil komen om ongedierte uit uw huis of bedrijf te krijgen moet u eerst zeker weten of het een muis is, en geen ander dier. Muizen zijn altijd bijeen in een roedel dat zijn territorium niet zal willen verlaten. Ze leven vaak ’s nachts in de veilige luwte en kunnen heel lang teren op een kleine portie voedsel. Hierdoor kan het soms enge tijd duren voordat u zeker weet dat u last van muizen heeft in uw woning of bedrijf.

De penetrante lucht van de urine is echter makkelijk herkenbaar. In de regel zijn er drie types muizen die bij ons binnendringen: de huismuis, de spitsmuis en de veldmuis. Het is voor uw anti muis maatregelen van belang om te weten met welk van deze drie soorten u te maken heeft.

Welke aanpak werkt goed: de muizen bestrijden of de muizen verjagen?

Als u een methode kiest, bepaal dan als eerste: gaat het om de muizen verjagen of muizen bestrijden? Muizen verjagen is weliswaar een diervriendelijke oplossing, maar niet altijd effectief. Zo kunnen muizen na verloop van tijd gewend raken aan de voor hen nare geluiden uit ultrasone geluidsapparatuur waar hun oren niet tegen kunnen.

Andere mensen kiezen ervoor om muizenkooien te plaatsen. Na een vangst wordt een muis dan in de natuur losgelaten. Maar realiseer u dat een muis een radar heeft die op enkele kilometers afstand van zijn nest en territorium nog steeds werkzaam is; hij komt gewoon weer terug vanwaar hij kwam. Daarnaast weten veel mensen niet dat een muis vangen in een kooitje zo stressvol is voor de muis dat hij er vrij makkelijk aan kan bezwijken.

Een krachtdadiger manier is de inzet van een lokdoosje, giftige muizenkorrels of een muizenval. Feit is wel dat particulieren bij het tuincentrum, de bouwmarkt, drogist of supermarkt alleen kleine hoeveelheden gif mogen kopen, die vaak niet of maar tijdig effectief zijn.

Handige tips om zelf aan muizenbestrijding te doen

  1. Nooit vuilnis open en bloot laten staan
  2. Gooi geen voedselresten in uw tuin of op straat
  3. Pak elke denkbare opening in uw huis aan, zelfs oude boorgaten
  4. Zorg dat er geen etensresten of vuile afwas op het aanrecht staan
  5. Doe honden- en kattenbrokjes achter slot en grendel
  6. Sluit vuilcontainers altijd af met een deksel
  7. Verwijder dichte beplanting bij uw woning

Ervaren deskundige voor muizenbestrijding in Zwolle inschakelen

Omdat er in een muizennest telkens nieuwe muizen geboren worden, is tijdig ingrijpen noodzakelijk.  Een professionele muizenbestrijder zal altijd zo vlug mogelijk willen komen om verdere uitbreiding van een muizenplaag te voorkomen. Hij zal dan in de regel een determinatie-onderzoek doen en preventieve aanwijzingen aan u geven. Ook zal hij het juiste soort muizengif uitzetten, en daarbij de garantie geven in bijna alle gevallen de muizen na enige tijd zijn uitgeroeid.

Een expert op het vlak van muizenbestrijding zal u altijd willen helpen in uw woning of bedrijfspand, zodat u de beste manier om muizen te bestrijden kunt toepassen. Vraag zo’n ongediertebestrijder in Zwolle om een vrijblijvende offerte of laat hem op locatie langskomen om de situatie in te schatten.