×
Muizenlokdoos

Muizenlokdoos

Het is mogelijk om muizen te vangen door middel van een lokdoos. Een muizenlokdoos is een doos van plastic of karton en in het doosje zitten muizenkorrels. Als je een lokdoos in de winkel koopt, moet je hem altijd zelf nog in elkaar zetten. Lees hiervoor goed de gebruiksaanwijzing door. Voorkom dat de muizenkorrels op je huid komen. Draag dan ook altijd handschoenen als je met het bestrijdingsmiddel aan de slag gaat.

Controleer de muizenlokdoos

Zodra je de lokdoos op een locatie hebt neergezet, controleer het bestrijdingsmiddel dan om de 3 dagen. Waarom? Zo kun je zien of muizen van het gif eten. Blijft het gif onaangeraakt, plaats de lokdoos dan op een andere plek. Zijn de muizen in aanraking gekomen met het gif? Vul het dan elke keer bij. Muizen moeten namelijk een aantal keer van het gif eten, anders krijg je het niet het gewenste resultaat.

Werking van een muizenlokdoos

Muizen moeten meerdere malen in aanraking komen met de muizenkorrels in de muizenlokdoos. Het middel is een gif en het heeft tijd nodig voordat de muis zoveel van het gif heeft gegeten dat het overlijdt. Met een lokdoos zorg je er dus voor dat een muis een enorme hoeveelheid gif eet.

Waarom een muizenlokdoos?

Er zijn een aantal redenen te benoemen om te kiezen voor een muizenlokdoos.

  • Doordat het gif in een doosje zit, is het veiliger voor kinderen en huisdieren in de omgeving.
  • Je kunt door middel van een lokdoos goed controleren of er daadwerkelijk actieve muizen zijn.
  • Als je kiest voor een plastic variant in plaats van de kartonnen doos kun je de muizenlokdoos ook voor vochtige ruimtes inzetten.

Nadelen van de muizenlokdoos

Bij een muizenlokdoos is het dus de bedoeling dat de muizen meerde malen van het muizengif eten. Als ze dit voldoende hebben gedaan, zoeken ze een beschutte plek op om te sterven. Waarschijnlijk vind je het dode knaagdier niet, totdat het enorm begint te stinken en ander ongedierte heeft aangetrokken. Dan ben je net zover van huis. Ook is het ontzettend lastig om met een muizenlokdoos een muizenplaag te bestrijden, hier is toch echt een professionele ongediertebestrijder bij nodig.

Maak je woonomgeving onaantrekkelijk voor muizen

Met een muizenlokdoos bestrijd je muizen tijdelijk. De reden dat muizen gekozen hebben voor jouw woning, geeft iets aan. Ze vinden het er prettig. Zorg er dus voor dat je geen muizen meer aantrekt. Hoe kun je dit doen?

  • Zorg ervoor dat kleine gaatjes dichtgemaakt worden, zodat het lastig voor muizen wordt om binnen te komen.
  • Wees zorgvuldig met opbergen van eten. Een kruimel is al genoeg voor muizen.

Houd je huis goed schoon, vooral bij plekken waar je niet goed bij kunt. Muizen komen overal bij!