×
Muis met kaas in val

Huismiddelen tegen muizen

Wil je muizen in huis verjagen? Maar wil je geen chemische bestrijdingsmiddelen aanschaffen? Dan kun je een van de onderstaande tips uitproberen. Let wel: met onderstaande huismiddelen tegen muizen bestrijd je geen muizenplaag. Als je last hebt van 1 of 2 muisjes, kun je het absoluut zelf eens proberen.

Muizen verjagen met geuren

Een van de meest effectieve huismiddelen tegen muizen, zijn geuren. Muizen zijn gevoelige beestjes. Ze hebben een ontzettend sterk reukvermogen. Hiermee vinden ze bijvoorbeeld voedsel. Maak hier gebruik van en werk met geuren waar ze een hekel aan hebben. Probeer eens het volgende:

  • eucalyptusolie: voeg een paar druppels olie toe in water. Zet het potje op de plek neer waar je vaak muizen ziet. Ze worden misselijk van de geur en komen niet naar die plek terug;
  • munt-olie: doe een paar druppels munt-olie op een schaaltje en zorg doormiddel van een waxinelichtje dat de geur door het huis trekt. De muizen hebben hier een ontzettende hekel aan. Grote kans dat ze weggaan.

Verdrijf muizen met kalk en bloemsuiker

  • Pak 2 potjes;
  • In 1 potje doe je water;
  • Het andere potje vul je voor de helft met kalk en met bloemsuiker;
  • Mix beide producten goed door elkaar heen;
  • De muizen komen op het water af, vervolgens ruiken ze ook het andere potje en zullen snel een andere leefomgeving zoeken.

Verjaag muizen met pindakaas en een lucifer

Muizen houden van pindakaas. Verspreidt op de plekken waar jij muizen hebt gespot lucifers voorzien van pindakaas. Doordat de muizen van de pindakaas eten, komen ze ook in aanraking met de zwavel van de lucifer. Dit overleven ze niet. En weg zijn de muizen.

Muizenplaag niet te bestrijden met huismiddeltjes

Heb jij te maken met een muizenplaag? Dus niet af en toe een muis? Ga dan niet aan de slag met huismiddeltjes, dit is namelijk niet effectief genoeg. Je kan dan nog proberen gif rond te strooien, maar hiermee loop je ook het risico dat de muizen resistent raken, doordat ze niet genoeg ervan eten. Eigenlijk is het beter om direct een professionele ongediertebestrijder te contacten. Succes gegarandeerd!