×
Rat aan staart

Muizenbestrijding

Steeds vaker zien mensen muizen rondrennen in huis. Het is dan tijd voor een muizenbestrijding! Maar, waar moet je beginnen? Een professionele ongediertebestrijder kan jou hier altijd bij helpen. Binnen no-time ben jij van de muizenplaag af. 

Waarom muizenbestrijding?

Muizen bestrijden is absoluut noodzakelijk. Ze zijn een gevaar voor onze gezondheid en daarnaast veroorzaken de kleine knaagdieren gigantische schade aan meubels, kabels en voorraden. Het risico van knagende muizen aan elektriciteitskabels weggelaten. Bestrijding van muizen moet dus snel en effectief gebeuren. 

Muizen zelf bestrijden

Muizen zelf bestrijden wordt vaak onderschat, maar om een muizenplaag geheel weg te krijgen, heb je toch sterkere middelen nodig dan de middeltjes uit de supermarkt. Muizenvallen, muizenlokdozen, muizengif, geuren en ultrasone geluiden zijn allemaal muizenbestrijdingsmiddelen voor eigen gebruik. Deze middelen zijn zeer effectief bij een enkele muis en indien ze juist gebruikt worden. Het bestrijden van een muizenplaag is toch een ander verhaal. De kans is groot dat de middelen te mild zijn en de muizen hierdoor resistentie opbouwen. Dan ben je nog verder van huis.

Muizen vangen

Zodra je merkt dat er muizen in huis zijn, moet je overgaan op het bestrijden of verjagen van de muizen. Waarom? Muizen kunnen knaagschade aanrichten, ze zijn schadelijk voor onze gezondheid en ze kunnen zelfs psychologische schade veroorzaken. Om dit voor te zijn is een muizenbestrijding noodzakelijk. Een professionele bestrijder kan jou snel en effectief van de muizen bevrijden. Wil je de muizen toch zelf proberen te vangen? Er zijn dan een aantal mogelijkheden:

  • de ouderwetse muizenval;
  • de muizenkooi;
  • muizengif in lokaasdepot.

Het nadeel van een muizenval en muizenkooi is dat deze vaak worden vergeten. Het diertje lijdt dan onnodig en er werd ook nog eens een verschrikkelijk geur door het huis verspreid. Lees dus altijd eerst de gebruiksaanwijzing en blijf actief bezig met de muizenbestrijding totdat het probleem verholpen is.

De professionele muizenbestrijder

Het bestrijden van muizen en ander ongedierte is een vies klusje, zeker als je hier niet ervaring mee hebt. Heb je twijfels bij je eigen kunnen, of heb je last van een muizenplaag? Aarzel dan niet te lang en schakel een professionele ongediertebestrijder in. Deze bestrijders hebben jarenlange ervaring en helpen jou graag definitief van muizen af!