Alles over muizen
MENU
Direct muizen bestrijden? Zoek bestrijder

Muizen in huis

Muizen in huis tref je liever niet aan. Toch ontkom je er soms niet aan. Het is belangrijk dat je muizen herkent, de gevaren van een muizenplaag kent en hoe je muizen verjaagt en bestrijdt. Wil je na het lezen meer informatie? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Herken het ongedierte

Muizen zijn gemiddeld 10 cm groot. Bijna alle soorten in Nederland hebben een staart met een eenzelfde lengte als het lijfje van de muis. Wees alert zodra het buiten kouder wordt. Muizen zoeken dan naar warmere plekken, zoals bijvoorbeeld jouw huis of schuur. Ruik jij een muskusachtige geur of een ammoniakachtige geur? Dit duidt op aanwezigheid van muizen. Wees alert!

Een grote hoeveelheid muizen in korte tijd

Muizen staan bekend om het enorm snel kunnen voorplanten van zichzelf. Binnen no-time heb je een muizenplaag. Hieronder geven wij jou een beeld van hoe snel een muizenplaag ontstaat:

  • Een vrouwtjesmuis is 3 weken zwanger van gemiddeld 8 muizen
  • Babymuizen zijn in 3 weken volwassen
  • Na 1,5 maand tot 3 maand zijn de babymuizen geslachtsrijp

Met bovenstaande informatie kun jij je dus voorstellen dat een muizenkoppel kan zorgen voor een miljoen nakomelingen. Snel actie ondernemen is dus van belang.

Muizen wil je niet in huis, ken de gevaren!

Nu we weten dat muizen zich echt in een rap tempo voortplanten, wil je absoluut geen nest aantreffen in je huis. Laat staan een heuse muizenplaag. Wat zijn de gevaren als je muizen in huis aantreft?

  • Knaagschade aan voorraden, meubels en jouw huis.
  • Verspreiding van ziektes via urine en uitwerpselen.
  • Psychologische schade door angst, onrust en schaamte.

Maak je woning onaantrekkelijk voor muizen

Je wilt het allerliefste dat muizen je huis niet aantrekkelijk vinden. Hoe zorg je hiervoor?

  • Zorg dat er geen voedsel of afval voorhanden ligt en houd alles schoon.
  • Dicht alle kieren en gaten, zodat muizen niet je huis binnenkomen.
  • Plaats bepaalde geuren in jouw omgeving waar muizen niet van houden.

Muizen gespot? Ga over tot bestrijden

Heb je te maken met een daadwerkelijke muizenplaag? Ga dan niet zelf aan de slag. Kies voor een professioneel ongediertebedrijf. Je hoeft je vervolgens geen zorgen meer te maken over muizen in huis. Voorkom dat het probleem groter wordt en neem contact met ons op.