Alles over muizen
MENU
Direct muizen bestrijden? Zoek bestrijder

Muizen bestrijden in Breda: wat zijn uw mogelijkheden?

Muis op witte achtergrond

Zoals iedereen wel bekend zal zijn, vormen muizen een ware plaag in Breda. U herinnert zich vast nog wel uit de media die extreme muizenplaag in Winkelcentrum de Barones in het centrum van Breda. Daarnaast is bij de gemeente Breda bekend dat de muien nog steeds voor hinder en overlast zorgen, vooral in e wijken Chassé park, de Haagse Beemden en Breda Noord.

Muizen bestrijden in Breda lijkt soms dweilen met de kaan open, want vanwege hun territoriumgedrag blijven ze maar terugkomen. In de zomerperiode neemt de hinder weer even wat af, maar zodra het kwik daalt nemen ze maar al te graag weer toevlucht tot de hen bekende nesten bij woningen en bedrijven.

Bovendien trekken de knaagdieren in de koude maanden graag naar de bebouwde door het vele voedsel dat daar te vinden is. De hinder door muizen in Breda kent diverse vormen. De mogelijkheid van uitbraak van ziektes doordat overal urine en muizenkeutels rondslingeren is nog wel het ergst. Daarnaast vreten ze uw eten aan en bouwen nesten op plekken als spouwmuren en in plafonds. Dikwijls komt het voor dat u hun kringen van hun urine kringen ziet in het plafond, terwijl ze door hun knaagbehoefte ook nog kortsluiting of brand kunnen veroorzaken omdat in plafonds en spouwmuren vaak leidingen verstopt liggen.

Wat kan ik zelf doen aan het bestrijden van een muizennest?

De problemen zijn wel duidelijk voor de inwoners van Breda, maar vragen die resten zijn: hoe bestrijd ik muizen bij mijn woning of bedrijf in Breda? Welke aanpak helpt nou echt tegen een muizennest? Kan ik zelf muizenoverlast oplossen of is er een advies nodig van een professioneel bedrijf in ongedierte bestrijding? Lees in dat geval de nuttige tips hieronder van een bedrijf in ongedierte bestrijden even door.

Tips voor het herkennen van muizen in uw huis of bedrijf in Breda

Allereerst moet u zeker weten of uw woning of bedrijf te kampen heeft met muizen en geen ander ongedierte. Muizen zijn altijd bijeen in een roedel en willen hun territorium niet verlaten. Ze leven vaak ’s nachts en kunnen heel lang teren op weinig voedsel. Hierdoor kan het soms lang duren voordat u kan constateren of u last van muizen heeft in uw woning of bedrijf in Breda.

De penetrante lucht van de urine is echter eenvoudig herkenbaar en de keutels zijn duidelijk zichtbaar. In de regel zijn er drie types: de huismuis, de spitsmuis en de veldmuis. Het is van belang om te weten met welk soort u te maken heeft.

De keuze van aanpak: muizen bestrijden of muizen verjagen?

Bepaal allereerst: gaat u de muizen verjagen of muizen bestrijden? Muizen verjagen is weliswaar een diervriendelijke manier, maar niet altijd effectief. Zo raken muizen na verloop van tijd gewend aan de voor hen nare geluiden uit ultrasone geluidskastjes die u bij drogist of bouwmarkt kan kopen.

Ook is het mogelijk om muizenkooien te plaatsen en ze later in de natuur los te laten. Bedenk wel dat een muis tot enkele kilometers vanaf zijn nest dit gewoon kan terugvinden. Ook is het gevangen zitten in een kooi vaak zo stressvol voor de muis dat hij er vrij makkelijk kan doodgaan door de schrik.

Een ander middel is een lokdoosje, giftige muizenkorrels of een muizenval. Nadeel hieraan is dat particulieren alleen met heel kleine hoeveelheden gif mogen werken en dit vaak niet of maar korte tijd effectief is.

Handige tips om zelf aan muizenbestrijding te doen:

  1. Nooit uw vuilnis open en bloot laten staan
  2. Zorg dat er nooit ergens voedselresten belanden waar ze niet horen
  3. Pak elke denkbare opening in uw huis aan, zelfs oude boorgaten
  4. Zorg dat er geen etensresten of vuile afwas op het aanrecht staan
  5. Doe honden- en kattenbrokjes achter slot en grendel
  6. Sluit vuilcontainers af met een deksel
  7. Verwijder alle dichte beplanting bij uw woning

Expert voor muizenbestrijding in Breda bellen

Omdat muizen heel snel jongen krijgen, is tijdig ingrijpen noodzakelijk.  Een professionele muizenbestrijder zal vaak direct komen. Hij zal dan een determinatie-onderzoek doen en preventief advies geven. Ook zal hij het juiste soort muizengif uitzetten, vaak met een 100% garantie.

Een expert in ongediertebestrijding zal u altijd goed kunnen helpen met uw woning of bedrijfspand in Breda. Vraag zo’n deskundige in gerust om een vrijblijvende offerte of laat hem op locatie langskomen voor een juiste diagnose.