Alles over muizen
MENU
Direct muizen bestrijden? Zoek bestrijder

Ongedierte bestrijden tips: muizen bestrijden in Ede

Muis die knaagt aan een kabel

Ongedierte bestrijden tips: muizen bestrijden in Ede

Muizen bestrijden is voor veel mensen in Ede een vaak terugkerende activiteit. In Ede ligt de Veluwe naast de deur, wat natuurlijk een paradijs is voor deze knaagdieren. In de koudere maanden trekken ze muizen maar al te vaak richting de bebouwde kom van Ede. De grote hoeveelheid muizen in onze regio die tegenwoordig voor hinder en ziekteverspreiding zorgt, is ongekend. Verder is muizenbestrijding steeds belangrijker nu de winters steeds zachter worden.

Hoe bestrijd ik muizen bij mijn woning of bedrijf in Ede? Wat helpt nou echt tegen muizen? Kan ik zelf muizenoverlast oplossen of is er een professioneel bedrijf in ongedierte bestrijding nodig? Als u dit soort vragen heeft over muizen bestrijden in Ede, lees dan deze tips van een bedrijf in ongedierte bestrijden even door.

Wat is effectief: muizen bestrijden of muizen verjagen?

Vraag u allereerst af bij uw aanpak: gaat het om de muizen verjagen of muizen bestrijden? Muizen verjagen is vaak een diervriendelijke oplossing, maar niet altijd effectief. Immers, als u een muis vangt in een muizenkooitje en enkele kilometers verder uitzet, komt hij gewoon terug vanuit zijn territoriumdriften. Bij muizen bestrijden zal u vaak de keuze maken voor een lok doosje, giftige korrels of een muizenval. Feit is wel dat particulieren alleen kleine hoeveelheden gif mogen kopen, die vaak niet of maar tijdig effectief zijn.

Ook moet u om te beginnen zeker weten dat er een muis is. Ze opereren altijd als een roedel dat zijn territorium niet wil verlaten. Ze leven vaak ’s nachts in de luwte en kunnen heel lang teren op een kleine portie voedsel, dus soms duurt het even voordat u weet dat u last van muizen heeft. De urine is echter makkelijk herkenbaar. In de regel zijn er drie types muizen: de huismuis, de spitsmuis en de veldmuis. Het is voor uw anti muis maatregelen van belang om te weten met welk soort u te maken heeft.

Zeven tips om zelf muizenbestrijding toe te passen:

  1. Nooit vuilnis open en bloot laten staan
  2. Gooi nooit geen voedselresten in uw tuin of op straat
  3. Pak elke denkbare opening in uw huis aan
  4. Laat geen vuile afwas op het aanrecht staan
  5. Stop uw honden- en kattenbrokjes in een afsluitbaar blik
  6. Sluit vuilcontainers altijd af met een deksel
  7. Verwijder dichte beplanting bij uw huis

Bedrijf voor muizenbestrijding in Almere inschakelen

Omdat er in een muizennest constant nieuwe muizen geboren worden, is het zaak om er snel bij te zijn. Een professionele muizenbestrijder zal altijd zo vlug mogelijk willen komen. Hij zal dan in de regel een determinatie-onderzoek doen en preventieve aanwijzingen aan u geven. Ook zal hij een passend type muizengif uitzetten, en daarbij de garantie geven dat in vrijwel 100% van de gevallen de muizen na enige tijd zijn uitgeroeid.

Een expert op het vlak van muizenbestrijding zal u altijd willen helpen in uw woning of bedrijfspand, zodat u de beste manier om muizen te bestrijden kunt toepassen. Vraag zo’n ongediertebestrijder in Ede om een vrijblijvende offerte of laat hem op locatie langskomen om de situatie in te schatten.