Alles over muizen
MENU

Muizen vangen in Amersfoort

Muizen komen in Amersfoort zo veel voor dat bijna iedereen er wel eens eentje heeft gezien in huis. We hebben het dan niet over de veldmuizen die vooral een plaag zijn voor boeren, maar over de huismuizen die nesten bouwen in spouwmuren, de kruipruimte en de ruimte tussen plafonds. In Amersfoort is de overlast van muizen het ergst in het centrum, Vathorst, het Soesterkwartier en Nieuwland.

Een muis laat per dag gemiddeld 82 maal een keutel vallen, lekt continu druppeltjes urine en vermenigvuldigt zich razend snel, dus die wil u niet aantreffen op uw aanrecht. Daarom gaan we hieronder in op het vangen van muizen, dé manier als u het doden of verdelgen van dit ongedierte net even een stap te ver vindt gaan.

Muizen zorgen voor veel overlast in Amersfoort, wat is de beste aanpak?

De grote hoeveelheid muizen in Amersfoort en omstreken zorgt tegenwoordig voor grote hinder en ook ziekteverspreiding. Verder is een goede muizenaanpak steeds belangrijker nu de winters steeds zachter worden.

De vraag is dus: hoe kan ik muizen vangen of aanpakken bij mijn woning of bedrijf in Amersfoort? Wat helpt er nou echt goed tegen muizen? Kan ik zelf een muizenplaag oplossen of is er een professioneel bedrijf in ongediertebestrijding nodig? Als u dit soort vragen heeft over de hinder van muizen bij u in Amersfoort, dan hebben we hieronder enkele handige tips tegen muizenoverlast.

Muizen vangen of effectief aanpakken is voor veel mensen in Amersfoort immers een voortdurende activiteit, vooral in de herfst en winter. In deze koudere periodes nemen ze immers graag intrek in woningen en bedrijven om in de warmte een nest te bouwen.

Diervriendelijke aanpak met muizen vangen bij u in Amersfoort

Er zijn verschillende dieronvriendelijke methodes voor het bestrijden, doden of verdelgen van muizen, denk maar aan lijmplankjes, een muizenval of lokdoosjes met gif. We mogen aannemen dat iedereen in Amersfoort al de gebruikelijke preventieve maatregelen heeft genomen, zoals kit smeren in gaatjes buitenshuis, hordeuren plaatsen of borstels onder deuren. Ook zijn er verschillende wat meer diervriendelijke manieren van muizenaanpak mogelijk, waarop we hieronder wat dieper ingaan.

  1. Een kat in huis is een middel dat al duizenden jaren succesvol is beproefd, ware het niet dat de kat geen toegang heeft tot bekende pleisterplekken van de muis als de spouwmuur of de ruimte boven een plafond.
  2. Een ander bekend middel dat in u in elk tuincentrum in de regio Amersfoort kan kopen zijn kastjes die ultrasone geluiden voortbrengen, eventueel in combinatie met felle lichtflitsen. Deze geluiden zijn vreselijk voor de muizen, terwijl de tonen voor mensen niet hoorbaar zijn.
  3. Eveneens een bekende aanpak tegen muizen in Amersfoort is een muizenkooitje. Hierbij geldt als nadeel dat als het deurtje eenmaal dichtklapt, de muis zo’n extreme stress kan ervaren dat hij het niet overleeft. Het idee is dat u een gevangen muis loslaat in de natuur, maar veel mensen realiseren zich niet dat deze plaagdieren een afstand van meerdere kilometers gewoon kunnen terugvinden vanuit hun territoriumdwang.

Wat is effectief: muizen bestrijden of muizen vangen of verjagen?

U voelt hem al aankomen: muizen vangen of verjagen is vaak een diervriendelijke oplossing, maar niet altijd effectief. Verder mogen burgers alleen kleine hoeveelheden gif kopen, die vaak niet of maar tijdig effectief zijn. Dé manier om van muizen af te komen is in veel gevallen een professioneel bedrijf voor muizenbestrijding in Amersfoort inschakelen.

Omdat er constant nieuwe muizen worden geboren in een nest, is het van belang om er snel bij te zijn. Een professionele muizenbestrijder zal dan ook altijd zo vlug mogelijk proberen te komen. Hij zal dan na een determinatie-onderzoek een passend type muizengif uitzetten. Vraag zo’n ongediertebestrijder om een vrijblijvende offerte of laat hem langskomen om de situatie in te schatten.

Amersfoort